كيلو أبو فروة(كستنه)
½كيلو سكر+لتر ماء+ ليمونة
الطريقة
اليوم الاول
يوضع أبو فروة في 2 لتر ماء على النار لمدة
ساعة ثم تقشر القشرة الخارجية ثم يوضع فى ماء بارد يبرد ثم يقشرالقشرة الرقيقة الداخلية
يوضع بعد أن يقشر في لتر ماء + كيلو سكر+ ليمونة على النار
لمدة ساعةعلى نار هادئة ثم نتركة فى القطر لثانى يوم
اليوم الثانى
نضع كيلو سكر على لتر ماء على النار وبعد أن يغلي يوضع ليمونة
ثم نضع أبو فروة ويترك لمدة ساعة على النارثم يترك لليوم اللي بعده
اليوم الثالث
يغلي مرة ثانية لمدة ساعة فى كيلو سكر + لتر ماء + ليمونة لمدة ساعة على نار هادئة ويترك لليوم التالي
ثم يغلىمرة ثالثة فى كيلو سكر + لتر ماء + ليمونة +1/2 ملعقة بيكربونات صوديوم ويترك لليوم التالي
اليوم الرابع
ينشل من الشربات ويصفي مع المحافظة
عليه سليما وممكن يؤكل كدة من غير شيكولاتة او جلاسية
كدة احنا عملنا المارون
تحضير الجلاسيه
1/2 كوب شيرة ( العسل اللى سوينا فية ابو فروة )
½كيلو سكر بودرة
الشربات يكون بارد ثم يوضع السكر البودرة شوية شوية
لحد ما سمك السكر يبقى ذى عجينة الكيكة ولو خف ذودى سكر بودرة
نأخد واحدة واحدة من المارون ونسقطها في الجلاسيه
وتوضع علي ورقة زبدة حتي تجف
توضع كل واحدةفي ورق بيليسيه
او ممكن نعمل شيكولاتة سايحة ونسقطها فية
ملحوظة هامة
1- يوضع كل يوم كمية سكر جديدة مع الماء ( علشان لو حطينا القديم هيعمل كراميل )
2- لا نضع المارون جلاسية فى الثلاجة ( لان الجلاسية سوف يسقط من علية
3- وضع القطر على السكر لعمل الجلاسية بحرص حتى نحصل على السمك المطلوب ولا يسقط من على المارون
ملحوظة المارون جلاسيه من أغلى
الحلويات في مصر